189686830 922580608309300 6777208559858128064 n
Interieurtips

Wat doen kleuren in ons interieur en hoe kies je voor de juiste kleurcombinaties ?

Kleur kan een ruimte visueel groter of kleiner maken.Het bepaald de sfeer en uitstraling van het interieur. Door het gebruik van warme kleuren creëer je een intieme sfeer en wordt de ruimte optisch kleiner. Lichte, koude kleuren geven juist meer ruimte. Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur.Door kleuren te gaan gebruiken kan je iets accentueren maar ook laten wegsmelten in de omgeving. Kleur is een krachtige middel en als je het goed gebruikt kun je er een groots effect mee bereiken.Een interieur met luxe uitstraling creëer je door bv diepe donkere kleuren te gaan gebruiken , je huis creëer je een chique touch. Okergeel, olijfgroen, bruin en blauw zijn de woontrend voor een luxe uitstraling in je huis. Deze chique kleuren, zoals olijfgroen zorgen voor een gevoel van warmte en rijkdom.Enkele leuke vb wat kleur nu precies doet ?

💚

Groen is een typsiche voorjaarskleur en geeft een heldere sfeer in huis. Groen staat voor de natuur en vernieuwing. Deze kleur weerspiegelt vrede en harmonie. Een evenwichtige hoeveelheid groen geeft je een gevoel van tevredenheid

💙

Het is een verkoelende kleur die vrede en rust geeft. Het brengt geloof in jezelf en in anderen. Blauw bevordert communicatie en zelfexpressie en opent je geest. Het stimuleert je gevoel voor muziek en kunst en haalt je uit de sleur van alledag.

🤍

Wit wordt gezien als de kleur van onschuld, puurheid en vrede. De kleur heeft met name positieve associaties zoals zuiverheid, maagdelijkheid, eenvoud, stilte, kalmte, netheid en helderheid. Wit stimuleert tot opruimen, symboliseert een nieuw begin en reinheid.Zo kunnen we eindeloos verder gaan….Belangrijk is dus welke kleuren spreken jouw aan en welk effect wens je te behalen in je ruimte ?

Deze vind je misschien ook interessant